Categories
Cloud stories

Ce poți face cu ajutorul unui pachet cloud VPS?

Tehnologia de virtualizare pe servere VPS îți permite să rulezi propriul sistem de operare Linux și să ai acces root pentru a face orice modificări dorești. Din același motiv, serviciile de acest tip pot fi utilizate în mai multe moduri. Iată de ce alternative dispui!

Găzduire web

Într-un server virtual, partea pe care o achiziționezi îți aparține în totalitate. Așadar, ai garanția faptului că nu ești afectat de acțiunile altor vecini și doar tu rămâi responsabil de ceea ce se întâmplă cu propriul website. Pe lângă securitate, un alt avantaj al serverelor VPS este legat de performanțe. Datorită faptului că dispui de mai multă memorie RAM, lățime de bandă și alte resurse, vei putea face față unui volum mai mare de trafic. Acest lucru îți permite să treci mai rapid prin etapa de scalare, fără să fie necesar să investești într-un server dedicat.

Testare de aplicații

Dacă vrei să devii dezvoltator web, știi deja faptul că ai nevoie de un mediu în care să înveți despre diferite tipuri de software. Un pachet VPS poate conține Linux și oferă acces root complet pentru a rezolva acesta nevoie. În situația în care ai creat deja propria aplicație, o poți testa în același mod. Ulterior, vei descoperi dacă există buguri și vei fi pregătit de lansarea oficială. Un alt beneficiu al serverelor în cloud constă în faptul că pot fi creați utilizatori multipli cu permisiuni reduse. Drept urmare, pot fi realizate inclusiv colaborări în echipă pentru diverse proiecte.

Spațiu de stocare

Chiar dacă ai deja o aplicație unde salvezi copii de rezervă pentru fișierele importante de pe computer, acest lucru nu garantează siguranța lor. Mediul online este plin de amenințări la fiecare pas, astfel încât ai nevoie de cât mai multe sisteme pentru a te putea proteja de programe malware. Tehnologia cloud este ideală pentru proprietarii de afaceri care colectează date confidențiale. Acestea sunt replicate în timp real în mai multe servere, ceea ce garantează faptul că nu există pierderi.

De ce să alegi găzduirea VPS?

Unul dintre avantajele principale ale acestui hosting constă în faptul că serverele pot fi redimensionate instantaneu. Nu este necesar să investești în resurse pe care să nu le folosești și plătești un preț corect pentru toate serviciile oferite. De asemenea, poți opta pentru un plan cu mai multă memorie RAM sau CPU. Alege un pachet de hosting din această categorie și beneficiezi de posibilitatea de retur al baniilor timp de 30 de zile!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *